Подготовка на автомобила за зимата – каква роля играят джантите?

След приближаващия вече край на летния сезон съвсем естествено ще дойде време да започнем подготовка на своите автомобили за зимата. Повечето шофьори свързват въпросната подготовка само и единствено със смяната на летните гуми със зимни такива. Не бива обаче да се забравя и за джантите. Макар тяхната смяна да не се води „задължителна“, все пак е доста по-добре, ако тя бъде направена. Най-малкото за да се гарантира максималното съответствие между поставените гуми и техните джанти, както и да се постигне желаният външен вид на автомобила и да се повиши стойността му.

 

Два са основните типове джанти, които се предлагат на пазара – алуминиеви и стоманени. В следващите редове ще се опитаме да обобщим накратко главните им характеристики, за да можете като потребители да прецените кой избор би бил по-удачен за вашето превозно средство:

 Алуминиеви джанти

Алуминиеви джанти

Алуминиевите джанти безспорно са по-добрият избор, когато главната цел е да се постигне естетичен външен вид на автомобила. Ефектни и предлагащи се в различни цветови варианти, те са способни да привлекат погледите към всяко едно превозно средство. В същото време обаче трябва да се имат предвид техните по-високи цени, както и фактът, че са по-уязвими на деформации при постоянен контакт с течности, кал, пясък и т.н.

 

Стоманени джанти

От друга страна, стоманените джанти са значително по-здрави и устойчиви във времето, дори когато превозното средство се движи по трудни терени и има контакт с най-различни неблагоприятни фактори. Освен това традиционно са с по-ниски цени и ще ви спестят разходи. Що се отнася до външния вид, при тях също могат да се направят някои вариации във връзка с дизайна, но няма как да се постигнат същите естетически резултати като при алуминиевите джанти.

Предвид зимните условия, ние бихме посъветвали да монтирате зимните си гуми на стоманени джанти, а летните - на алуминиеви. Ако и при Вас е така - не забравяйте да ги балансирате в началото на всеки сезон! 

В магазините и онлайн платформата на Маргел ще откриете гуми и джанти, принадлежащи към каталозите на най-добрите и реномирани в световен мащаб марки в тази сфера. Марки, които ще гарантират на вашето превозно средство максимално качество, функционалност и естетика!