Складиране на гумите – защо е толкова важно?

Складиране на гумите – защо е толкова важно?

Знаете ли, че не спирачките, а гумите спират вашата кола? Именно те са и единствената точка на допир между автомобила и пътя. За гумите ви не са важни само правилният избор и употреба, както и само датата на производство – DOT. За тях е от съществено значение  начинът, по който ги пазите и съхранявате след сваляне. Ще ви кажем как може да си спестите много ядове и най-вече – пари, ползвайки полезна иформация.

Transportgumisklad

Не оставяйте летните или зимните си гуми в помещение, замърсено с течни горива, масла или подобни агресивни реагенти. От тях гумата губи еластичността си и се нацепва. Помещения с висока и постоянна влажност на въздуха, с проникване на слънчева светлина в тях или със застоял и спарен въздух също увреждат структурата на вашите гуми.  Също така от огромно значение е това - с джанти или без джанти съхранявате автомобилните гуми. Ако гумата е без джанта, то не бива да редите хоризонтално гума върху гума. Тяхното подреждане е вертикално (гума до гума).

От края на февруари 2019 година МАРГЕЛ-М отвори нов склад. Той отговоря на най-новите изисквания и модерни тенденции в съхранението и прецизното обслужване. Голяма част от процесите в него са автоматизирани. Складът разшири и услугата, която дружеството поддържа за своите клиенти – Хотел за гуми. Той е място, където вашите гуми ще получат най-качествената и професионална грижа до следващия сезон или употреба. Спазвайки всички изисквания за правилно съхранине до най-малкия детайл, ние гарантираме максимално дълъг живот за „обувките“ на вашия автомобил. Така, естествено, пестим и от бюджета по поддръжка на колата ви.

podrejdanesklad