Смяна на гуми

 

смяна на гуми 

Кога се налага смяна на гуми?

 

Смяна на гуми е една от най-честите практики, които са наложителни за всеки един шофьор. Тя се прави както регулярно (в точно определени периоди от годината), така и внезапно. Причините за извършване смяна на гуми могат да бъдат различни – започвайки от адаптирането на превозното средство към настъпили промени в метеорологичните условия или пътната настилка, и стигайки до износване или деформация на старите гуми. В следващите редове ще изведем главните поводи, налагащи нуждата от смяна на гуми:

 

  1. Смяна на годишните сезони – шофьорите в нашата страна трябва да извършват смяна на гумите на презозното си средство поне два пъти годишно. Става въпрос за редовните смени на летни гуми със зимни и обратно. Те се правят, за да бъде превозното средство адаптирано към конкретните метеорологични условия и състоянието на пътната настилка. Смяна на гумите преди началото на зимния сезон си е абсолютно задължителна по закон. Това е така, защото никой автомобил или превозно средство не биха могли да се движат нормално с летни гуми при сняг, лед и други традиционни за най-студения период метеорологични фактори. Пропускането или прекаленото отлагане на тази смяна на гуми не само ще отслаби контрола върху личното ви превозно средство, но и може да постави вас и други участници в движението в доста опасни и рискови ситуации.  
  2. Износване и деформация на старите гуми – извън редовната смяна на гуми два пъти годишно, може да ви се наложи да правите такава и когато настоящите гуми на превозното ви средство са прекалено износени и деформирани. Как да разберете, че това е така? Част от знаците, които могат да ви го подскажат, са външните белези по гумите (напуквания, прекалено втвърдяване и т.н.), както и отклоненията от нормалното движение на вашата кола или автомобил. Ако подобни признаци са налице, ви съветваме незабавно да предприемете необходимата смяна на гуми. Карането с износени и деформирани гуми също повишава риска от пътни инциденти с неприятни последствия.

 

 

Смяна на гуми – полезни съвети 

 

Продължаваме с няколко полезни съвета, свързани с процеса по смяна на гуми. Тези съвети са свързани с практиките за проверка изправността на гумите, самото извършване на смяна на гуми, както и поддръжката на новите гуми след нея. Вижте какво трябва да знаете относно споменатите аспекти:   

 

-       смяна на гуми: редовен преглед на гумите – добре е да се прави редовен преглед на гумите, с който да установите дали те са в желаното състояние или скоро ще ви се наложи да правите смяна на гуми. Както вече отбелязахме, външните белези ще ви дадат доста информация по този въпрос и ще ви ориентират какви точно действия да предприемете. Препоръчваме ви също така поне веднъж месечно да измервате налягането, защото то е изключително значим фактор и играе основна роля за правилния контакт между гумите и пътната настилка. 

-       смяна на гуми: равна повърхност – качествена смяна на гуми не може да бъде извършена на което и да е място. За тази дейност ви е нужна равна повърхност, която освен всичко друго е и достатъчно твърда и стабилна, така че да можете прецизно да извършите смяна на гуми без никакви проблеми и притеснения. Съветваме ви да не пренебрегвате условията, в които протича процесът по смяна на гуми. Именно от въпросния процес по смяна на гуми зависи вашите нови гуми да се запазят в отлично състояние за максимално дълъг период от време, както и да ви бъдат гарантирани достатъчни дози комфорт и сигурност при шофиране.

-       смяна на гуми: последваща поддръжка – отговорностите за вас не свършват със самата смяна на гумите. Впоследствие трябва да полагате редовни грижи за тях, за да съхраните пълната им функционалност и характеристики. В това число да сте внимателни при шофиране, да избягвате бързите потегляния и резките спирания, да пазите автомобила си от бордюри, остри предмети и други препятствия. Когато сваляте своите зимни или летни гуми с идеята да ги използвате отново през следващата година, ги оставете на подходящо място, където няма да са изложени на пряка слънчева светлина или пък на високи количества влажност.

-       смяна на гуми: специализирана помощ – още веднъж ще подчертаем, че процесът по смяна на гумите е изключително важен от гледна точка ефективното и безопасно движение на вашето лично превозно средство. Така че ако не притежавате необходимите умения и опит, за да извършите сам въпросната смяна на гуми, най-добре се доверете на професионалистите. Специализиран автосервиз би бил най-добрият вариант за качествена и надеждна смяна на гуми, носеща желаните резултати по отношение поведението на автомобила на пътя.

 

 

 

Смяна на гуми – какво може да ви предостави Маргел?

 

Смяна на гуми от Маргел: Най-добрите модели гуми – Маргел предлага на българския пазар престижни и реномирани в световен мащаб модели гуми, които са доказали своето качество и ефективност на пътя. Официален вносител сме на брандове като DUNLOP, GOODYEAR, NANKANG,  SAVA, FULDA, HIFLY,  DEBICA, GOLDLINE и др. Посещавайки магазините на Маргел, можете да бъдете сигурни, че ще се сдобиете с наистина най-добрите артикули на пазара за предстоящата смяна на гуми.

 

Смяна на гуми от Маргел: Най-добрите аксесоари – освен гуми, Маргел може да ви предостави и качествени и надеждни аксесоари за тях. Ексклузивен вносител за България сме на над 10 марки джанти от водещи европейски производители, в това число MAK, ANTERA, ARCASTING, OXIGIN, MMS и TOORA. Също така предлагаме и богата гама от окомплектовки за джанти, автоаксесоари, автоконсумативи, инструменти за смяна на гуми, измежду които можете да избирате.   

 

Смяна на гуми от Маргел: Професионална смяна на гуми – Маргел разполага с 8 физически магазина в София, покриващи различните райони на столицата, както и 1 в Стара Загора. Към всеки един от тези търговски обекти има и сервиз, в който се извършва професионална смяна на гуми. Предлагаме също така и мобилен сервис, предоставящ смяна на гуми и други услуги, свързани с поддръжката на личното превозно средство, на посочен от клиента адрес.

 

 

Маргел – вашият най-добър партньор за качествена и надеждна смяна на гуми, която ще ви гарантира комфорт и сигурност на пътя!