Няколко важни въпроса, свързани с избора на нови зимни гуми

Изборът на нови зимни гуми е едно от най-важните решения, които всеки шофьор трябва да вземе в рамките на календарната година. От въпросното решение зависи стабилността на превозното средство през по-студения период, както и сигурността на отделните участници в движението. В следващите редове ще обърнем внимание на някои въпроси, които потребителите често си задават по тази тема.

Нужни ли са ми зимни гуми?

Изненадващо, но факт. Все още доста шофьори не разбират смисъла от смяната на летните със зимни гуми и се питат дали тя въобще е нужна. Веднага ви отговаряме – да, тази смяна не просто е нужна, а си е буквално задължителна. Карането с летни гуми през зимата влошава значително контрола върху превозното средство и може да доведе до множество опасни ситуации на пътя. Затова и в закона са предвидени конкретни срокове за извършване на смяната, като при неспазването им се налагат санкции.  

Зимни гуми

Нискобюджетни или премиум зимни гуми?

Друга често срещана грешка е залагането на нискобюджетни зимни гуми, които не разполагат с необходимите качествени характеристики за гарантиране на нормалното придвижване при тежки условия. Подобни зимни гуми не само ще ви създадат проблеми в определени ситуации на пътя, но и е напълно възможно да ви излязат по-скъпи от финансова гледна точка. Премиум зимните гуми, макар и с по-висока цена, трайно понижават съпротивлението при търкаляне, а с това намаляват постоянните разходи на гориво, извършвани при движение на вашия автомобил.

Има ли смисъл за стар автомобил да си купувам премиум зимни гуми?

Не само, че има смисъл, но дори за стар автомобил е още по-важно да се закупят качествени и надеждни зимни гуми. Старите автомобили не разполагат с модерни асистиращи системи, които да ви помогнат да се предпазите от опасни ситуации на пътя, а нерядко дори наличните такива не работят с необходимата ефективност. Така че определено ще са ви нужни премиум зимни гуми, с които да си гарантирате сигурността и спокойствието на пътя.

 

В онлайн магазините може да откриете най-добрите модели зимни гуми, дело на реномирани и утвърдени в световен мащаб производители. Посетете и физическите магазини, за да се сдобиете със зимни гуми от върхово качество на максимално изгодни за вас цени!